Overzicht Metalen Zeefgaas en Roosters

Omnimesh is fabrikant en leverancier met een breed en veelzijdig gamma in metaalgaas, zeefgaas, filtergaas, roosters, draadnetten, kabelgaas of webnet, geperforeerde platen en strekmetaal.

Deze producten zijn ontwikkeld met aandacht voor kwaliteit en diversiteit, zodat ze toepasbaar zijn in verschillende industrieën en voor uiteenlopende doeleinden.

In ons aanbod vind je een uitgebreide reeks van deze metalen gaasproducten en roosters.  

Hieronder kan je een overzicht vinden van onze producten, samen met meer informatie.  

Gemakkelijk Online Winkelen:

Voor onze klanten die de voorkeur geven aan online winkelen, bieden we een handige optie via onze webshop.

 • Een select assortiment van onderstaande producten is beschikbaar op deze shop, ideaal voor:
  • Particulieren die een kleine bestelling willen plaatsen.
  • Zakelijke klanten met een BTW-nummer, die precies weten wat ze nodig hebben en op zoek zijn naar een kleinere bestelling.
 • Wij raden aan om contact met ons op te nemen in de volgende situaties:
  • Zakelijke klanten die meer dan 5 panelen nodig hebben.
  • Zakelijke zoekopdrachten naar specifieke producten die niet in onze webshop te vinden zijn.
  • Voor gedetailleerde informatie over onze producten en hun toepassingen.

Gevlochten Roosters

 • Product: Gevlochten roosters bestaan uit een netwerk van metalen draden die op een specifieke manier zijn gevlochten om een stevige en flexibele structuur te vormen. Deze roosters kenmerken zich door hun vermogen om zowel stevigheid als flexibiliteit te bieden, wat resulteert in een veelzijdig product.

  Toepassingen: Deze roosters worden breed ingezet in verschillende sectoren, waaronder industriële filtratie en afscherming, bouw en architectuur.

  Materiaal: Het materiaal dat voor gevlochten roosters wordt gebruikt, varieert van roestvrij staal tot aluminium, koper en andere metaallegeringen. De keuze van het materiaal hangt af van de specifieke eisen van de toepassing, zoals weerstand tegen corrosie, sterkte, gewicht en esthetiek.

Gepuntlaste roosters

 • Product: Gepuntlaste roosters zijn vervaardigd door stalen staven kruislings over elkaar te leggen en op de kruispunten samen te lassen met behulp van een hoge stroomsterkte. Dit proces zorgt voor een sterke verbinding en een stevige structuur, waardoor een rooster ontstaat dat gekenmerkt wordt door zijn hoge draagkracht en stabiliteit. De uniforme maaswijdte biedt een nette en consistente uitstraling.

  Toepassingen: Deze roosters vinden hun toepassing in zowel de industriële afscherming en filtratie als in de bouw en architectuur

  Materiaal: Voor de productie van gepuntlaste roosters wordt voornamelijk gebruik gemaakt van roestvast staal RVS 304, 316, koolstofstaal, verzinkte draden of de roosters worden na fabricatie verzinkt.

Geweven metaalgaas

 • Product: De draden worden op weefgetouwen geweven. Het resultaat is een gaasweefsel op rol of paneel, dat kan gebruikt worden voor diverse filtratietoepassingen. Dit product kenmerkt zich door een aanzienlijke variëteit. Het meest robuuste metaalgaas presenteert zich als een stevig rooster dat minimale vervorming toelaat, terwijl het meest delicate metaalgaas een fijnheid bezit die het bijna tot een textiel maakt. De specifieke eigenschappen van elk type gaas zijn afhankelijk van twee cruciale factoren: de dikte van de gebruikte draad en de grootte van de maasopening waarmee het geweven wordt. Deze variabelen bepalen de veelzijdigheid en toepasbaarheid van het metaalgaas in verschillende contexten.
 • Toepassingen:

  Geweven metaalgaas wordt voornamelijk gebruikt voor industriële filtratie en zeefprocessen.  Binnen dit gamma zit ook metalen vliegengaas of muggengaas dat als als alternatief voor synthetisch vliegengaas of muggengaas gebruikt wordt.

 • Materiaal: Beschikbaar in een breed scala aan materialen, waaronder RVS 304, 316, gegalvaniseerd staal, messing en blank staal, … 

Inox Kabelgaas (webnet)

 • Product: Kabelgaas, ook bekend als Webnet, is een hoogwaardig, flexibel netwerk van met elkaar verbonden roestvrijstalen kabels. Deze kabels worden door busjes samengehouden tot een flexibel metalen net. Dit gaas wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke treksterkte en duurzaamheid, terwijl het toch een opvallende transparantie biedt.
 • Toepassingen: Kabelgaas wordt gebruikt als afscherming en in architecturale toepassingen, zoals gevelbekleding, valbeveiliging voor bruggen en trappen of als esthetische scheidingswanden binnen en buiten gebouwen.
 • Materiaal: Kabelgaas wordt voornamelijk vervaardigd uit roestvrij staal, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel binnen- als buitengebruik dankzij zijn weerstand tegen roest en corrosie.

 

Geperforeerde plaat

 • Product: Een geperforeerde plaat is een metalen paneel waarin door middel van een stansproces regelmatig verspreide gaten zijn aangebracht. Deze gaten kunnen variëren in grootte, vorm (rond, vierkant, driehoekig, enzovoort) en patroon, afhankelijk van de specifieke toepassing en esthetische voorkeuren. 
 • Toepassingen: Geperforeerde platen worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, waaronder ventilatie, filtratie, afscherming, bescherming, en als decoratief element. Hun functionaliteit gecombineerd met visuele aantrekkelijkheid maakt ze geschikt voor gebruik in de architectuur, machinebouw, design en vele andere industrieën.
 • Materiaal: Geperforeerde platen zijn beschikbaar in een reeks materialen, inclusief blank staal, gegalvaniseerd staal en roestvrij staal (RVS).

Strekmetaal

 • Product: Strekmetaal is een materiaal dat wordt geproduceerd door het insnijden en uitrekken van een metalen plaat, waardoor een netwerk ontstaat van diamantvormige openingen omgeven door met metaal verbonden strengen. Deze unieke structuur maakt het zowel lichtgewicht als duurzaam, met een hoge mate van treksterkte en ventilatie. 
 • Toepassing: Strekmetaal wordt veelvuldig toegepast in de industriële sector, met name voor veiligheidshekwerken, machinebescherming, antislipoppervlakken voor traptreden en loopbruggen, en in filtratiesystemen. Buiten deze industriële toepassingen wordt strekmetaal gewaardeerd in de bouw en architectuur voor gevelbekleding en decoratieve elementen, waarbij het zowel functionele als esthetische waarde biedt.
 • Diverse materialen: Strekmetaal is te verkrijgen in diverse materialen en patronen en kan voorzien worden van een gekleurde coating.

Maliënkolder

 • Product: De productie van maliënkolder omvat het zorgvuldig lassen van kleine ringetjes waardoor een weefsel ontstaat.
 • Toepassing: Maliënkolder wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder bescherming in de machinebouw, voedselverwerking, farmaceutische, medische industrieën maar ook architectuur en design.
 • Materiaal: Maliënkolder wordt steeds vervaardigd in RVS 316.

Metalen spiraalgordijnen

 • Product: Metalen spiraalgordijnen zijn samengesteld uit verweven metalen spiralen. Hierbij wordt stevigheid gecombineerd met flexibiliteit.

  Toepassingen: Door hun veelzijdige aard zijn metalen spiraalgordijnen ideaal voor een breed spectrum aan industriële en architecturale toepassingen. Ze dienen als effectieve scheidingswanden, veiligheidsschermen en beschermende barrières rond machines. Ze voegen ook een esthetische waarde toe aan de ruimte als ze gebruikt worden binnen de architectuur.

  Materiaal: Beschikbaar in voorverzinkte draden of roestvast RVS kwaliteit.