Geperforeerde platen

Geperforeerde platen, ook wel bekend als geperforeerd metaal of geperforeerd gaas, zijn metaalplaten met daarin een reeks zorgvuldig aangebrachte gaten of openingen. Deze openingen zijn niet beperkt tot eenvoudige vormen. Ze kunnen variëren van rond, vierkant en rechthoekig tot complexe, op maat gemaakte patronen die specifiek ontworpen zijn om aan de unieke eisen van een project tegemoet te komen. De meest voorkomende zijn:

  • Ronde perforatie
  • Vierkante perforatie
  • Sleufperforatie
  • Klaverbladperforatie

 

Deze platen zijn beschikbaar in een breed scala aan materialen om te voldoen aan diverse functionele en esthetische behoeften. Tot de opties behoren:

  • Roestvast staal (RVS)
  • Gewoon staal
  • Aluminium
  • Sendzimir verzinkt staal

 

Het gebruik van geperforeerde platen strekt zich uit over een breed spectrum van toepassingen, waardoor ze een vaak genomen keuze zijn in zowel de bouw- en architectuursector als in de industriële sector.

In de bouw en architectuur worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor het creëren van visueel aantrekkelijke gevelbekledingen, functionele balustrades, efficiënte zonweringssystemen en akoestische panelen die geluid absorberen of reflecteren. Ben je nieuwsgierig naar toepassingen binnen de architectuur, ga hier naar de site van N2MESH.

In de industriële omgeving worden deze platen ingezet voor filtratiedoeleinden, als integrale onderdelen van machines, of voor het efficiënt scheiden en sorteren van materialen.

Verder vinden ze toepassing in de landbouw voor het zeven van granen, in de auto-industrie als onderdeel van ventilatie- en koelsystemen, en zelfs in de wereld van interieurdecoratie, waar ze unieke designelementen toevoegen.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om deze geperforeerde platen te voorzien van een gekleurde coating, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch kunnen worden aangepast aan specifieke ontwerpvereisten. Deze coating verhoogt niet alleen de visuele aantrekkelijkheid van de platen, maar kan ook bijdragen aan een extra beschermingslaag tegen externe elementen, waardoor de duurzaamheid en levensduur van de platen verder worden verlengd.

Ronde Perforatie

Geperforeerde platen

Sleufperforatie

Geperforeerde platen

Vierkante Perforatie

Geperforeerde platen

Klaverbladperforatie

Geperforeerde platen

Ga direct naar onze webshop! Deze perfoplaten zijn 24u/24u te koop.

Niet gevonden wat je zocht?

Ga hier terug naar de overzichtspagina van Metalen Zeefgaas en Roosters.

Meer info? Of gewoon bellen? +32 (0)9 228 17 95