Rubberprofielen voor zeefmachines

Veerkracht en Precisie voor Zeven

Rubberprofielen worden gebruikt in zeefmachines om af te dichten, trillingen te dempen en slijtage van metalen onderdelen te voorkomen.

Ze zijn ontworpen voor gebruik in zware industriële omgevingen en bieden diverse voordelen en toepassingen:

Kenmerken van rubberprofielen voor industriële zeven:

  • Duurzaamheid en veelzijdigheid: Rubberprofielen voor zeven zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn bestand tegen extreme omgevingen en hoge temperaturen. 
  • Vibratiereductie: Rubberprofielen absorberen de schokken en verminderen trillingen. Dit cruciaal zijn in machines waar trillingen negatieve effecten kunnen hebben op de prestaties of de levensduur van de apparatuur.
  • Duurzaamheid en slijtvastheid: Rubber is een robuust materiaal dat goed bestand is tegen slijtage, scheuren en andere vormen van fysieke beschadiging. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar onderdelen aan constante wrijving of slijtage worden blootgesteld.
  • Afdichting en bescherming: Rubberprofielen bieden uitstekende afdichtingscapaciteiten. Ze worden vaak gebruikt om lekken te voorkomen of om gevoelige delen van machines te beschermen tegen vuil, stof en andere externe invloeden.
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Rubber kan in diverse vormen en maten worden vervaardigd, wat het een veelzijdige keuze maakt voor uiteenlopende toepassingen. Het materiaal behoudt ook zijn vorm en flexibiliteit over een breed temperatuurbereik.

Materialen:

  • Verscheidenheid aan rubbercomposities: Ze worden gemaakt van diverse rubbermaterialen zoals EPDM, neopreen en polyurethaan, die elk unieke eigenschappen bieden afhankelijk van de specifieke industriële toepassing.

Toepassingen:

  • Industriële zeven: Deze profielen worden veel gebruikt in verschillende soorten industriële zeven, waaronder die voor voedselverwerking, mijnbouw en chemische verwerking.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor industriële toepassingen, van fijne zeefprocessen tot zwaardere scheidings- en filtratietaken.

Niet gevonden wat je zocht?

Ga hier terug naar de overzichtspagina van Industriële Filters

Meer info? Of gewoon bellen? +32 (0)9 228 17 95