Geweven metaalgaas

Metalen draden die worden geweven zoals stof

Geweven metaalgaas is het weven van metalen draden zoals stof. De draden bestaan uit een min of meer zachte draad. Dit kan u vergelijken met binddraad die in de winkel te verkrijgen is.

Als resultaat bekomen we een weefsel dat nog enigszins plooibaar en vervormbaar is. Het spreekt voor zich dat hoe kleiner de opening en hoe dikker de draad, hoe minder het weefsel vervormbaar is. We spreken over een stuk geweven gaas en niet over een paneel omdat het niet de stijfheid heeft die deze term impliceert.

Dit is meestal te verwerken met een dikke schaar of kniptang.

Het gaas zit op een rol dat van de weefgetouwen wordt gehaald. De zijkanten hebben weefkanten en de afgesneden zijdes hebben scherpe punten of kleine stekeinden. Net zoals stof maar dan in metaal, uitrafelen is heel beperkt mogelijk.

Als u hiervan een order plaatst (kan via onze webshop), wordt dit beschouwd als maatwerk en vervalt het omruilrecht.

Technische fiche Geweven Metaalgaas.pdf

Enkele noodzakelijke begrippen:

Maasopeningen: Dit zijn de openingen tussen de draden. De afstand van de binnenzijde van de hokjes. Als de maasopeningen vb 20 mm zijn, dan kan een korrel van 21 mm in principe niet door het gaas.

Draaddiameter: Dit is de dikte van de draad.

Maasopeningen x draaddiameter: vb 20 x 3 mm, dit wil zeggen dat het gaas hokjes heeft die binnenin 20 mm zijn en draden die 3 mm dik zijn.

Doorlaat: Het doorlaatpercentage wordt berekend aan de hand van een formule en geeft weer hoeveel het filtergaas doorlaat. Dit is voor sommige filtertechnieken belangrijk.

Stekeinden: dit zijn de punten van de metalen draden die uitsteken aan de zijkanten van het weefsel.

geweven metaalgaas
geweven metaalgaas
geweven metaalgaas

Meer info? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons