Gevlochten metaalgaas

Volgens een weeftechniek zoals textiel

Gevlochten roosters worden ook volgens een weeftechniek zoals textiel gemaakt. Hiermee willen we zeggen dat de draden elkaar telkens onder-boven kruisen. Het grote verschil met geweven filtergaas is dat de draden uit een harde kwaliteit bestaan.

Het resultaat is een rigide rooster in de vorm van een paneel en het zit niet op rol. Het metaalgaas is ook niet echt vervormbaar of plooibaar meer (tenzij men doelbewust voldoende kracht gebruikt).

Deze panelen hebben een zware kniptang of slijpschijf nodig als ze verwerkt worden.

Deze panelen behouden hun stijfheid door de spanning tussen de draden. Dit wil zeggen dat ze ALTIJD stekeinden hebben. Indien u de stekeinden zou inkorten,dan zal de buitenste draad zijn spanning verliezen en dus minder vast komen te zitten.

De standaardmaten van de shop zijn 2m x 1m of 1m x 1m. Grotere maten (omwille van de verzending) of maatwerk (andere maasopeningen x draaddiameter) zijn op aanvraag te verkrijgen.

Technische fiche Gevlochten Metaalgaas.pdf

Enkele noodzakelijke begrippen:

Maasopeningen: Dit zijn de openingen tussen de draden. De afstand van de binnenzijde van de hokjes. Als de maasopeningen vb 20 mm zijn, dan kan een korrel van 21 mm in principe niet door het gaas.

Draaddiameter: Dit is de dikte van de draad.

Maasopeningen x draaddiameter: vb 20 x 3 mm, dit wil zeggen dat het gaas hokjes heeft die binnenin 20 mm zijn en draden die 3 mm dik zijn.

Doorlaat: Het doorlaatpercentage wordt berekend aan de hand van een formule en geeft weer hoeveel het filtergaas doorlaat. Dit is voor sommige filtertechnieken belangrijk.

Stekeinden: dit zijn de punten van de metalen draden die uitsteken aan de zijkanten van het weefsel.

gevlochten metaalgaas

Meer info? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons