Gepuntlast metaalgaas

Elk knooppunt een las

Deze roosters worden gemaakt door alle horizontale draden te puntlassen op alle verticale draden (of omgekeerd). Elk knooppunt heeft een las. Hierdoor wordt de draadrooster rigide en sterk.

Voordeel bij dit type rooster is dat u met een tang de zijkanten tot op de dwarsdraden kan afsnijden zodat ze geen stekeinden hebben.

Geleverde roosters hebben soms aan enkele of alle zijden stekeinden. Dit komt doordat ze in grote panelen gemaakt worden en we ze hieruit snijden. Met andere woorden als u een paneel van 1m x 1m besteld dan kan dit stekeinden hebben. Indien u deze niet wenst en zou verwijderen dan zal u een kleiner paneel dan 1m x 1m over houden.

Geïnteresseerd? Bekijk zeker onze shop.

Technische fiche Gepuntlast Metaalgaas.pdf

Enkele noodzakelijke begrippen:

Maasopeningen: Dit zijn de openingen tussen de draden. De afstand van de binnenzijde van de hokjes. Als de maasopeningen vb 20 mm zijn, dan kan een korrel van 21 mm in principe niet door het gaas.

Draaddiameter: Dit is de dikte van de draad.

Maasopeningen x draaddiameter: vb 20 x 3 mm, dit wil zeggen dat het gaas hokjes heeft die binnenin 20 mm zijn en draden die 3 mm dik zijn.

Doorlaat: Het doorlaatpercentage wordt berekend aan de hand van een formule en geeft weer hoeveel het filtergaas doorlaat. Dit is voor sommige filtertechnieken belangrijk.

Stekeinden: dit zijn de punten van de metalen draden die uitsteken aan de zijkanten van het weefsel.

gepuntlast metaalgaas

Meer info? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contacteer ons